Ode til lyset – Arne Paus stiller ut på Beitostølen

Idag åpner utstillingen «Ode til lyset» i Kunsthallen på Beitostølen. Samtidig har Paus flyttet sitt atelier til den 600m2 store hallen og begynner på et bilde som er 6,20×2,40 med utgangspunkt i Peer Gynt.

«Ode til lyset« er temaet for Ridderrennets 50. årsjubileums kunstutstilling i 2013, hentet fra Erlings Stordahlens livsfilosofi og verdigrunnlag. Mange tusen mennesker har i de 50 år Ridderrennet har operert, funnet glede og sosialt fellesskap i å mestre og strekke seg litt lenger. Mange kjente norske kunstnere har donert bilder for å markere årets utstilling. Eva Langass, Oscar Reymert Olsen, Hans Normann Dahl, Dang Van Ty, Thorstein Rittun, Eldar Parr, Gino Scarpa mfl. De fleste bildene vil du kunne se på Ridderrennets nettside www.ridderrennet.no Overskuddet av utstillingen Ridderrennet arrangerer,  går uavkortet til å få flere nyskadde til å delta ved Ridderuka og til å bli mer fysisk aktive i hverdagen.

Parallelt har Arne Paus flyttet sitt atelier inn i Kunsthallen hvor ca ti av bildene fra Ridderrennets utstilling blir å se. Her vil han male det største bildet han har laget så langt i sin karriere. 6,20×2,40 er større enn maleriet «Reisen» som henger på Fagernes lufthavn. Temaet for bildet er en historisk livsfrise med utgangspunkt i Peer Gynts tilknytning til Jotunheimen. Vi vil legge ut bilder av fremdriften av bildet under prosessen. Utstillingen åpner kl 15 idag.

Portrett
Arne Paus i Kunsthallen

"Reisen" på Fagernes Lufthavn
«Reisen» på Fagernes Lufthavn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *