KURS

Kurs på Beitostølen høstferien 2017

Kurs på Beitostølen Høstferien 2017

Malekurs fredag 29 sept kl 19 til mandag 2.okt. kl gått lei.
Ta med egne malesaker, som staffeli, plater/lerret, pensler og maling.
Pris:2000,-
Losji: kontakt hotellet: www.radissonblu.com/Beitostolen

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Emne

Melding

Posted in Ukategorisert

Peer Gynt- Metamorfose ferdig! Velkommen til utstilling 19. februar

HENRIK IBSEN EN KRISTEN FORKYNNER?

PEER GYNT SETT I ET NYTT LYS.

I 2017 er det 150 år siden Henrik Ibsen skrev Peer Gynt. Stykkets avslutning understreker Ibsen som en religiøs kristen forkynner, en ubehagelig holdning for alle de som har tatt han til inntekt for en kulturradikal modernisme.

I sitt 36 m2 store bilde Metamorfose, Peer Gynts omvendelse, maler Arne Paus denne erkjennelsens forvandling. Solveigs ord, hentet fra Bibelen i 1.Korinterbrev om tro, håp og kjærlighet, gir Peers liv en helt ny verdi. Omgitt av en Vigeland- og Munch-lignende livs-frise, ser vi et menneskeliv i mye smerte, uten Gud, uten tro, uten håp og kjærlighet. Sentralt i bildet inviterer Peer oss inn i sin nye tro, håp og kjærlighet.

Avdukingen av bildet vil være søndag den 19. februar kl.16 i Beitohallen på Beitostølen. For ti år siden åpnet denne hallen for kunstutstillinger. Den gang som nå vil våre to internasjonalt kjente kunstnere, Guro Kleven Hagen og Terje Stensvold medvirke. I tillegg vil 16 år gamle Violetta Peschanskaya, elev av Solveig Kringlebotn, bidra. Nils Ole Oftebro, som spiller gamle Peer i årets oppsetning på Gålå, vil være med å levendegjøre scener fra stykket.

I den 652 m2 store hallen vil det også bli vist andre malerier av Arne Paus, sammen med andre figurative malere som Dag Hol, Per Lundgren, Øystein Edvardsen, Nils Ole Oftebro og Yngve Reidar Vold. En del av hallen vil vies fotografier. Vakre bilder fra Valdres vil bli vist her, både amatører og profesjonelle. Med på denne første utstillingen stiller også Morten Krogvold med et bilde.

Planen er å lage fire forskjellige temautstillinger i året, både med malerier og fotografier.

Metamorfose -Peer Gynts omvendelse 2014-17

Metamorfose -Peer Gynts omvendelse 2013-17

Posted in Ukategorisert

Vandreutstilling i Fagernes og Oslo

Torsdag 4 desember åpner en ny utstilling i Fagernes i 2 etg i Gjensidigegården midt i sentrum. Utstillingen varer til lørdag 6 desember  da den vandrer til Oslo, Sofiesgt 11, midt på Bislett.

Hjertelig velkommen skal du være hvor det måtte passe deg best.

Fagernes åpningstider: Torsdag 15-19.30  Fredag 14-17  Lørdag 12-15

Oslo åpningstid: Søndag 13-16

Sommervandring

Sommervandring

Posted in Ukategorisert

Høst-tid er kunst-tid

Om du ønsker å ta bilder nærmere i øyensyn, kan du bruke kontaktskjema Kjøp/Salg siden for avtale. Spesifiser gjerne hva slags bilde du er ute etter.

 

Posted in Ukategorisert

Peer Gynt del 3

I 18 mnd har jeg nå arbeidet på mitt livs største prosjekt, en livsfrise med utgangspunkt i Peer Gynt, men med referanser til verdenshistorien. Avdukning av det ferdige bildet er satt til februar 2015. Her er det foreløpige resultatet.

Peer Gynt del 3

Peer Gynt del 3

Posted in Ukategorisert

Peer Gynt prosjektet

Prosjekt Peer Gynt 6mx3,60m Beitostølen

Prosjekt Peer Gynt 6mx3,60m Beitostølen

Posted in Ukategorisert

Vårutstilling

Med huset fullt av bilder tar vi imot interesserte på Bislett. Ta kontakt for avtale.

Refleksjoner 130cmx72cm m/ramme

Refleksjoner 130cmx72cm m/ramme

 

Posted in Ukategorisert

Litt større

3.60x6m

3.60x6m

Da er maleren på plass og vil arbeide ut august i første omgang. Ring gjerne på forhånd om dere har lyst til å ta turen. Raddisson BLU Resort Beitostølen.

Posted in Ukategorisert

Peer Gynt på Beitostølen – Livsfrise

Etter å ha begynt på Peer Gynt bildet, stort sett med den ideen at utgangspunktet har med Jotunheimen å gjøre, har jeg fått konsulenthjelp av min gamle venn, den ypperlige skuespilleren Nils Ole Oftebro. Ikke bare har han spilt Peer, men han er Peer når han leser fra stykket for meg. Riktignok har jeg pløyd gjennom stykket flere ganger, men å høre en som har levd med han et helt liv, viser meg at stykket handler om hvordan Peer levende gjør kampen i oss selv og alle våre dumme avgjørelser, men at vi kan reise oss igjen og ikke gi opp! Kan jeg uttrykke dette i mitt over 20 m2 bildet i Beitohallen?

OG4B6254

Jeg arbeider med skisser i Oslo nå, etter siste uke å ha lagt opp den øvre del av bildet på mitt store atelier i Aurdal. Livsfrisen til Peer, som rammer inn landskapet, blir ikke en gjenkjennende steds illustrasjon fra de stedene Peer var, men mer et uttrykk for den smertedansen jeg opplevde i Pina Bausch’ dans.

OG4B6231

 

I Holocaust sentret i Budapest holdt jeg nylig et foredrag om Kunst og holocaust. I museet så jeg hvordan mennesker kan behandle mennesker på det grusomste. Jøder, sigøynere, homoseksuelle, Jehovas vitner, frimurere osv, alle minoriteter som ikke passet inn i nazistenes verdensbilde, skulle utryddes. Den viljeløse, selvopptatte Peer er et bilde på hvordan menneskeheten lar seg forføre. Som Oftebro sa til meg etter nå å ha spilt Stalin i stykket Diktator mot dikter på Nasjonalteatret: «Psykopatens våpen er sjarm og evnen til å ta beslutninger der andre ikke gjør det. Plutselig er man i hans makt!»

Jeg kan ikke male inn holocaust i Peers liv, men konsekvensene av hans og vår egen karakterløshet, vil bli en del av livsfrisen.

Her er skisser og begynnelsen på den øvre delen av bildet som vil bli montert over det jeg har begynt på, på Beitostølen.

IMG_6480 - Kopi

Peer Gynt skisse smerte

Velkommen inn til en titt på Beitostølen i sommer.

 

Posted in Ukategorisert

Ode til lyset – Arne Paus stiller ut på Beitostølen

Idag åpner utstillingen «Ode til lyset» i Kunsthallen på Beitostølen. Samtidig har Paus flyttet sitt atelier til den 600m2 store hallen og begynner på et bilde som er 6,20×2,40 med utgangspunkt i Peer Gynt.

«Ode til lyset« er temaet for Ridderrennets 50. årsjubileums kunstutstilling i 2013, hentet fra Erlings Stordahlens livsfilosofi og verdigrunnlag. Mange tusen mennesker har i de 50 år Ridderrennet har operert, funnet glede og sosialt fellesskap i å mestre og strekke seg litt lenger. Mange kjente norske kunstnere har donert bilder for å markere årets utstilling. Eva Langass, Oscar Reymert Olsen, Hans Normann Dahl, Dang Van Ty, Thorstein Rittun, Eldar Parr, Gino Scarpa mfl. De fleste bildene vil du kunne se på Ridderrennets nettside www.ridderrennet.no Overskuddet av utstillingen Ridderrennet arrangerer,  går uavkortet til å få flere nyskadde til å delta ved Ridderuka og til å bli mer fysisk aktive i hverdagen.

Parallelt har Arne Paus flyttet sitt atelier inn i Kunsthallen hvor ca ti av bildene fra Ridderrennets utstilling blir å se. Her vil han male det største bildet han har laget så langt i sin karriere. 6,20×2,40 er større enn maleriet «Reisen» som henger på Fagernes lufthavn. Temaet for bildet er en historisk livsfrise med utgangspunkt i Peer Gynts tilknytning til Jotunheimen. Vi vil legge ut bilder av fremdriften av bildet under prosessen. Utstillingen åpner kl 15 idag.

Portrett

Arne Paus i Kunsthallen

"Reisen" på Fagernes Lufthavn

«Reisen» på Fagernes Lufthavn

Posted in Denne uken